|BE. Here. Now.

mindfulness 8 weken training

Mindfulness training is een combinatie van klassieke cognitieve psychologie en Oosterse wijsheid. Mindfulness staat voor open en bewust aanwezig zijn in het huidige moment, staat voor het accepteren van de situatie zoals ze is.

In het leven is het belangrijk om te veranderen wat je kan veranderen. Wat niet kan opgelost worden op dit moment, kan je beter accepteren zoals het is. Hierbij stil staan en accepteren klinkt simpel, maar blijkt in de praktijk niet zo gemakkelijk. Vaak krijgen we zaken maar half mee en doen we (te)veel op de automatische piloot. Hierdoor reageren we op een manier, waar we zelf, en ook onze omgeving, last van hebben.

De training
De mindfulness training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1 tot 2u waarin je leert mindfulness te gebruiken om bewuster en beter om te gaan met stress, pijn, vermoeidheid, piekeren, angst en/of ander ongemak.

Je ontdekt elke dag weer jezelf, je ontwikkelt meer zelfvertrouwen, weerbaarheid en mildheid ten opzichte van jezelf.
Je leert hoe je de automatische piloot kan uitzetten en ervaart hoe dit voelt. Je leert anders omgaan met stressvolle situaties en met een open frisse mind meer bewuste keuzes maken.

Deze training laat je ook stilstaan bij de zaken die er echt toe doen, zowel de grote als de kleine dingen. Het is leren om bewust en open aanwezig te zijn bij wat er nu gebeurt. Gewoon zijn met wat er is.

Zo ervaar je meer levenskwaliteit, energie, minder stress, beter slapen, minder kans op depressie, burn-out enz.

Praktisch
De groepssessies zijn kleine groepen en de data liggen vast. Bij de individuele sessies is het een persoonlijk traject waarvan we de data samen inplannen volgens jouw agenda. Je kan erop rekenen dat ik als gediplomeerd Mindfulnesstrainer en ACT therapeut het traject professioneel begeleid. Cursusmateriaal is inbegrepen. Matten, dekens en kussens zijn aanwezig.
Bij mooi weer gaan de sessies door in de natuur.

Deelname aan een groepssessie kost 350 euro (inclusief btw voor particulieren, exclusief btw voor bedrijven).
Individueel traject of bedrijfstraject is via offerte op maat.

De trainingen voor het voorjaar zijn:
8 sessies op dinsdagen om 19u30:

Reeks startend op 9/1, overige data: 16/1, 23/1, 30/1, 6/2, 20/2, 27/2, 5/3
Reeks startend op 16/4, overige data: 23/4, 30/4, 7/5, 14/5, 21/5, 28/5, 4/6

Geïnteresseerd?
Neem vrijblijvend contact op met Elisabeth Vanlessen via info@mindfulworkandlife.be of 0488 07 87 69. Voor je kan deelnemen, hebben we een individueel intakegesprek.